Als je vanwege een handicap of als gevolg van fysieke achteruitgang slecht ter been bent, kan de trap een vervelend obstakel worden in huis. Je gaat misschien tegen het traplopen opzien omdat je bang bent om te vallen, of omdat de handeling veel moeite en stress oplevert. Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem, namelijk het laten installeren van een traplift in jouw woning. Wat levert dit je op en waarom is dit zo’n goede oplossing voor mensen met beperkte mobiliteit? We geven je vijf redenen in dit blogartikel!

Vrijheid en zelfredzaamheid

Ouderen of mensen met een handicap vinden het vaak vervelend om afhankelijk te moeten zijn van anderen, zeker als het gaat om hun dagelijkse handelingen en verplaatsingen. Een traplift maakt je volledig zelfredzaam. De lift geeft je de vrijheid om je eigen gang te kunnen gaan en zelfstandig de bovenverdieping te bereiken op het moment dat jij dit wil.

Een traplift kan in iedere woning worden geplaatst

Als je online op de website van Handicare kijkt naar de traplift mogelijkheden, zie je dat in iedere woning een trapliftinstallatie mogelijk is. Het maakt dus niet uit wat voor type trap je hebt. Heb je bijvoorbeeld een trap met een bocht? Ook dan is het mogelijk om de traplift op maat te laten maken. Dit betekent dat je hoe dan ook in jouw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Alle ruimtes in huis blijven bereikbaar

Als je door een ongeluk of vanwege de leeftijd sinds kort minder mobiel bent geworden, is je woning hier waarschijnlijk nog niet op aangepast. Soms beslissen mensen in zo’n situatie op de benedenverdieping een slaapkamer in te richten, maar zo verlies je veel ruimte. Zou je een traplift installeren, dan kun je gebruik blijven maken van de bovenverdieping en alle ruimtes in huis goed blijven benutten.

De installatie is relatief eenvoudig

Een traplift kun je relatief snel en gemakkelijk laten installeren. Een verhuizing naar een woning op de begane grond zou meer tijd, geld en moeite kosten dan een trapliftinstallatie. Je bespaart dus een hoop gedoe!

Een veilig gevoel

Als je de trap ondanks je fysieke situatie tot nu toe toch nog blijft gebruiken, geeft dat toch steeds opnieuw stress vanwege de risico’s die met traplopen gepaard gaan. Met de installatie van een traplift valt deze last van je schouders. De lift brengt je geheel veilig via een zitting langs de rails naar de bovenverdieping en weer omlaag, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over valpartijen.

Kortom: een traplift is de overweging zeker waard. Twijfel je nog over welk type traplift je wilt aanschaffen? Op de website van Handicare kun je de ene traplift vergelijken met de andere, en er zo achter komen welke traplift voor jouw woning de beste optie is.