Subsidies zonnepanelen

Kijk hier voor meer informatie voor subsidies voor zonnepanelen
Vraag uw offertes aan

Zijn er subsidies mogelijk voor zonnepanelen?

Ja en nee. Momenteel is er geen subsidiepot, maar wel kunt u nu de btw terugkrijgen die u heeft betaald bij de aanschaf van uw zonnepanelen. Dit scheelt u dus 21% netto!

Vraag ons naar de werkwijze. We helpen u daar graag bij.
Lees hier de handleiding voor het terugkrijgen van de btw op zonnepanelen.

Afschaffing subsidies

In 2012 en 2013 kende Nederland gunstige subsidies op de aanschaf van zonnepanelen. Het is niet aannemelijk dat er een soortgelijke subsidieregeling zal komen. De prijzen van zonnepanelen zijn inmiddels ook flink gedaald, waardoor het inmiddels zó aantrekkelijk is geworden dat het ook niet meer nodig is; de terugverdientijd ligt tegenwoordig bijna altijd onder de 10 jaar.

Gunstige maatregelen

Toch zijn er nog een aantal gunstige maatregelen rondom de investering van zonnepanelen waar u gebruik van kunt maken.

Enkele gemeenten hebben lokale subsidies ter beschikking gesteld om duurzame energie te stimuleren. Vaak worden deze subsidies verstrekt wanneer er een complete verduurzaming plaatsvindt. Oftewel dient er naast zonnepanelen ook geïnvesteerd te worden in andere groene initiatieven zoals isolatie of windenergie.

Een andere gunstige maatregel is gebruik maken van een groene lening bij de bank of een duurzaamheidslening bij uw gemeente.

De ASN Bank en de Triodos Bank bieden beide zeer gunstige leningen aan met een rentetarief van rond de 5%, zonder afsluitprovisie. Vraag deze banken naar de huidige voorwaarden voor meer informatie.

Een duurzaamheidslening wordt door maar liefst 155 gemeenten aangeboden.

Komt u in aanmerking voor subsidies?

Controleer of er in uw woonplaats gunstige maatregelen te verkrijgen zijn door deze website te raadplegen: Energiesubsidiewijzer.

Formulier