Zonneboiler indicaties

Lees hier meer informatie over het rendement van de zonneboiler
Vraag uw offertes aan

Zonneboilers verwarmen water door het gebruik van zonne-energie. De boiler kan vaak ook worden aangesloten op de CV-installatie. Zo kan ook het huis worden verwarmd door de boiler.

Indicaties zonneboiler

Een zonneboiler kan de energierekening flink omlaag toveren. Het is een duurzame investering die zijn al binnen 10 jaar heeft terugverdiend. De levensduur ligt gemiddeld tussen de 20 en de 25 jaar. De indicaties zijn gunstiger geworden, omdat de overheid de zonneboiler meer is gaan aanmoedigen. De kwaliteit ervan wordt ook steeds beter.

Voorbeeldberekening zonneboiler terugverdienmodel

Alle gemiddeldes van alle offertes die via De Groene Bron worden uitgebracht, worden bijgehouden per categorie. We zien dat de gemiddelde investering voor een rijtjeshuis rond de 2.500 euro ligt, inclusief 21% belasting. De levensduur is 20 jaar. Per jaar wordt er 400 euro bespaard. De totale besparing in die 20 jaar is 400 X 20 = 8000 euro. Na ongeveer 6 jaar is de investering terugverdiend.

Rijtjeshuis Vrijstaand huis
Tot. investering (incl BTW) € 2.500,- € 4.000,-
Besparing per jaar € 400,- € 600,-
Levensduur 20 jaar 20 jaar
Duur installatie 1 dag 1 dag

Bovenstaande schattingen zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen van onze aanbieders. Wanneer een offerte geaccordeerd wordt, worden wij op de hoogte gesteld en aan de hand hiervan berekenen wij gemiddeldes.

Factoren voor terugverdienmodel

Het verschilt door omstandigheden in hoeveel jaar een boiler is terugverdiend en hoeveel deze oplevert. Dit is voornamelijk afhankelijk van:

  • De soort boiler. De boiler met het hoogste rendement is de zonneboilercombi. Deze zorgt voor warm sanitair water en voor het verwarmen van uw woning. U kunt ook kiezen voor een zonnecollector. De twee soorten hiervan zijn de vlakke plaat zonnecollector en de vacuümbuis zonnecollector.
  • Het gebruikt. Het rendement is afhankelijk van het aantal apparaten dat op aangesloten is op de boiler.
  • De plaatsing. Voor een hoog rendement dient u de boiler optimaal te plaatsen. Belangrijk is dat de boiler naar het zuiden gericht is met een hellingshoek van 36 graden.

Let op: De fabrikant zal altijd het rendement hoger inschatten. In de praktijk zal de boiler dit rendement zelden halen. Dit komt omdat de fabrikant het rendement in optimale omstandigheden meet. Een voorbeeld van optimale omstandigheden is leidingwater van 15 graden. Dit zal in de winter nooit bereikt worden.

Zonneboiler offerte