Zonneboiler informatie

Meer informatie over alles random en over zonneboilers
Vraag uw offertes aan

Wilt u zonneboilers, hebt u zonneboilers of wilt u meer informatie over zonneboilers? Dan zijn we blij dat we u hierbij kunnen helpen. U vindt uitgebreidere informatie over zonneboilers in onze blog en op de pagina’s van zonneboilers.

Zijn zonneboilers iets voor u?

Zonneboilers worden steeds populairder en gas wordt steeds duurder. Zonneboilers zijn een uitstekende manier om energiekosten te besparen op een duurzame en groene manier. Deze vorm van groene energie zorgt ervoor dat u water kunt verwarmen door de zon en geen aardgas hoeft te verbruiken. De aanschaf van zonneboilers betaalt zich ruimschoots terug! Als u nog twijfelt kunt in onze blog een compleet overzicht van de voor- en nadelen van zonneboilers lezen.

Wat komt er allemaal kijken bij zonnepanelen?

Een zonneboilersysteem is vrij makkelijk te installeren. Het standaard systeem bestaat uit minimaal één zonnecollector, een boiler en kleine onderdelen zoals de pomp, sensoren, een regelingssysteem en (tegenwoordig mogelijk) een wifi verbinding.

Zelf doen of een expert vragen?

U kunt het zonneboilersysteem zelf installeren als u handig bent en een beetje praktische ervaring hebt. Er zijn doe-het-zelf pakketten met een handleiding. Om de collectoren op het dak te plaatsen hebt u een handige hulp(jes) nodig. Als u niet zo technisch bent aangelegd, is het raadzaam om een expert erbij te vragen. Er moet gelet worden op de plaatsen van de zonnecollectoren. Deze moeten optimaal worden geplaatst voor het hoogste rendement.

Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector op het dak vangt zonnestralen op. De zonnecollector zet de zonne-energie in warmte om en geeft de warmte door aan het water. Dit verwarmde water wordt getransporteerd naar de warmtewisselaar in de boiler. Als u een warmwaterkraan open zet, komt het door de zon verwarmde water direct uit de kraan. Zodra het water in de boiler is afgekoeld, wordt het water weer langs de collector gepompt om weer warm te worden.

Onze werkwijze

Wij brengen u vrijblijvend in contact met gecertificeerde installateurs. U kunt zelf beslissen welke u de beste vindt en zo tot wel 20% besparen.

Onze offerte

Op onze website kunt u de offertes vinden voor zonnepanelen, zonneboilers en led verlichting. U vraagt de offerte aan door enkele gegevens in te vullen en te klikken op ‘offertes aanvragen’. Een offerte is al binnen één minuut aangevraagd. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Wij nemen de offerte in behandeling en sturen deze door naar verschillende geschikte installateurs rondom uw omgeving. Deze installateurs zullen u een offerte aanbieden op basis van uw aanvraag. U kunt de verschillende aanbieders vergelijken, zodat u de beste en de voordeligste kunt kiezen. U beslist dus zelf met welke aanbieder u in zee gaat.

Onze aanbieders

U krijgt uitsluitend offertes van bedrijven en monteurs die de benodigde certificaten hebben. Onze aanbieders zijn voorzien van keurmerken, jarenlange ervaring en goede garantieregelingen. Wij zoeken aanbieders bij u in de buurt, zodat dit voor beide partijen prettig werkt en de installateur u een snelle service kan bieden.

U kunt hier meer lezen over de subsidie en indicaties van zonneboilers.

In onze blog vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van zonneboilers en nog veel meer!  

Meer informatie

Bent u naast led zonneboilers ook geïnteresseerd in meer informatie over zonnepanelen of over led verlichting?
De Groene Bron voorziet u graag van informatie over deze onderwerpen.