Zonnepanelen informatie

Meer informatie over alles random en over zonnepanelen
Vraag uw offertes aan

Wilt u zonnepanelen, hebt u zonnepanelen of wilt u meer informatie over zonnepanelen? Dan zijn we blij dat we u hierbij kunnen helpen. Er komt namelijk veel kijken bij zonnepanelen. U vindt uitgebreidere informatie in onze blog en op de pagina’s van zonnepanelen.

Zijn zonnepanelen iets voor u?

Het is ideaal om ze in deze tijd aan te schaffen. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en u kunt de btw over de gehele installatie terugvragen. Zonnepanelen betalen zichzelf ruimschoots terug en u bent bewust bezig met groene energie. Als u nog twijfelt kunt in onze blog een compleet overzicht van de voor- en nadelen van zonnepanelen lezen.

Wat komt er allemaal kijken bij zonnepanelen?

Als u zonnepanelen wilt aanschaffen, gebeurt er meer dan alleen het plaatsen van een plaat op het dak. Bij het systeem van de zonnepanelen hoort ook een omvormer en misschien hebt u ook consoles (voor een plat dak), een meetstation en een extra groep in de meterkast nodig.

Zelf doen of een expert vragen?

U kunt de zonnepanelen zelf plaatsen als u handig bent, geen last hebt van hoogtevrees en een behulpzame buurman naast u hebt wonen. Ook hebt u redelijk wat gereedschap nodig. Als u niet zo technisch bent aangelegd, is het raadzaam om een expert erbij te vragen. Er moet gelet worden op een goede ventilatie van de panelen en omvormer, het type dak en de optimale plaatsing van de zonnepanelen, zodat u het hoogste rendement krijgt.

Hoe werken zonnepanelen?

De zonnepanelen op uw dak vangen zonnestralen op. Deze zonnestralen worden door de bovenste laag van het paneel omgezet in spanning en daarna in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt naar de omvormen vervoerd om de elektriciteit geschikt voor uw huishouden te maken. Zo kan de elektriciteit meteen door naar het koffiezetapparaat en kunt u genieten van een groen kopje koffie.

Onze werkwijze

Wij brengen u vrijblijvend in contact met gecertificeerde installateurs. U kunt zelf beslissen welke u de beste vindt en zo tot wel 20% besparen.

Onze offerte

Op onze website kunt u de offertes vinden voor zonnepanelen, zonneboilers en led verlichting. U vraagt de offerte aan door enkele gegevens in te vullen en te klikken op ‘offertes aanvragen’. Een offerte is al binnen één minuut aangevraagd. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Wij nemen de offerte in behandeling en sturen deze door naar verschillende geschikte installateurs rondom uw omgeving. Deze installateurs zullen u een offerte aanbieden op basis van uw aanvraag. U kunt de verschillende aanbieders vergelijken, zodat u de beste en de voordeligste kunt kiezen. U beslist dus zelf met welke aanbieder u in zee gaat.

Onze aanbieders

U krijgt uitsluitend offertes van bedrijven en monteurs die de benodigde certificaten hebben. Onze aanbieders zijn voorzien van keurmerken, jarenlange ervaring en goede garantieregelingen. Wij zoeken aanbieders bij u in de buurt, zodat dit voor beide partijen prettig werkt en de installateur u een snelle service kan bieden.

 

U kunt hier meer lezen over de installatie, prijs, subsidies, salderen, omvormers, kosten en opbrengst van zonnepanelen en de geschiktheid van uw huis.

 

In onze blog vindt u meer informatie over de waardestijging van uw huis, zakelijk salderen, subsidies op zonnepanelen voor bedrijven, zonnepanelen leasen, de btw-teruggave, de terugverdientijd, de 10 valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen en nog veel meer!    

Meer informatie

Bent u naast zonnepanelen ook geïnteresseerd in meer informatie over zonneboilers of over Led verlichting?
De Groene Bron voorziet u graag van informatie over deze onderwerpen.