Zonnepanelen omvormers

Lees hier meer informatie over omvormers van zonnepanelen
Vraag uw offertes aan

Wat zijn omvormers van zonnepanelen en waar moet u op letten?

Omvormers van zonnepanelen zorgen dat de opgewekte gelijkstroom wordt omgezet door de zonnepanelen in bruikbare wisselstroom voor ons huishouden. De omvormer treedt in werking zodra de zonnepanelen zonlicht opvangen. Het zonnepaneel zet dit zonlicht om in gelijkstroom. Gelijkstroom kan maar één richting uitlopen. Gelijkstroom kan niet worden getransformeerd naar hoogspanning. Hierdoor kan het niet over grote afstanden getransporteerd worden zonder veel verlies. Dat kan met wisselstroom wel. Daarom is een omvormer een onmisbare factor in het systeem van de zonnepaneel.

diverse omvormers voor zonnepanelen

De keten is altijd zo sterk als zijn zwakste schakel. Bij zonnepaneleninstallaties is de zwakste schakel haast altijd de omvormer. Het is daarom extra belangrijk om hier een weloverwogen keuze te maken. Er zijn namelijk ontzettende kwaliteitsverschillen merkbaar bij dit onderdeel.

Laat u daarom goed informeren naar de verschillende opties bij omvormers.

 

Waar moet u op letten bij omvormers?

  1. Garantie. Met de opkomst van de zonnepanelen zijn er veel omvormers op de markt gekomen die bij lange na niet de opgegeven levensduur bleken te halen. Garantie is daarom één van de belangrijkste aandachtspunten bij de keuze van een omvormer. De fabrieksgarantie ligt meestal tussen de 5 en 15 jaar. Let u er op dat fabrieksgarantie niet altijd inhoudt dat u ook een nieuwe geïnstalleerd krijgt. Vraag daarom altijd naar de voorwaarden van de garantie.
  2. Vermogen. Het vermogen van de zonnepanelen en de omvormer moet overeen komen. Het vermogen van de zonnepanelen hangt af van de hoeveelheid schaduw. Als de ligging van de zonnepanelen Zuidwest is, is het vermogen 10% minder dan dat het in het Zuiden zou zijn.
  3. Dakvlakken en hellingshoeken. Indien er meerdere dakvlakken en hellingshoeken zijn, moet er per dakvlak een MPP tracker en een string zijn.

Formulier