Voordelen van zonnepanelen met omvormer

Zonnepanelen met omvormer bieden tal van voordelen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. De systemen zijn energie-efficiënt, milieuvriendelijk en bieden een lange levensduur. Hieronder worden de voordelen besproken.

Lagere energiekosten

Met behulp van een omvormer kan het energieverbruik worden verlaagd door de productie van elektriciteit te optimaliseren. Dit resulteert in een lagere energierekening, wat betekent dat er meer geld bespaard kan worden op het energienetwerk.

Efficiëntere productie

De omvormer converteert DC naar AC, waardoor meer energie uit elke zonnecel wordt gehaald. Het resultaat is een efficiëntere productie van stroom, wat resulteert in lagere kosten voor particuliere gebruikers en bedrijven die zonnepanelen gebruiken om stroom te produceren.

Milieuvoordelig

Zonnepanelensystemen met een omvormer helpen het milieu door de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen. Doordat de stroom die deze systemen produceren vrij is van schadelijke stoffen, wordt er bijgedragen aan een schoner milieu.

Lange levensduur

Zonnepaneelsystemen met omvormers hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud waardoor deze systemen meerdere jaren rendabel zijn. De systemen kunnen ook worde gecombineerd met batterijopslagsysteme, waardoor ze ook ’s nachts kunnen blijven werken wanneer er geene zon is.

Welke technologieën worden gebruikt voor zonnepanelen met omvormers?

Micro-omvormers

De meest voorkomende technologie die wordt gebruikt voor zonnepanelen met omvormers, is het gebruik van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine elektronische componenten die worden gebruikt om DC-stroom afkomstig van de zonnecellen om te zetten in AC-stroom die nodig is voor het energienetwerk. Deze componenten kunnen worden geïntegreerd in een verscheidenheid aan systemen, waaronder systemen met meerdere zonnepanelen.

String Inverters

String-omvormers zijn een ander type technologie dat wordt gebruikt voor zonnepanelensystemen met omvormers. String-omvormers kunnen meerdere zonnepanelen aansturen en worden meestal geïnstalleerd tussen de panelen en het energienetwerk. String-omvormers dienen als een centrale hub waar alle stroom naartoe gaat, waardoor de stroom efficiënt en economisch kan worden verdeeld.

Power Optimizers

Power optimizers, ook wel power optimizers genoemd, zijn elektronische componenten die DC-stroom uit eenzame panelen of parallelle groepen panelen optimaliseren. Dit wordt gedaan door de output van elk paneel afzonderlijk te monitoren en aan te passen aan verschillende omstandigheden. De power optimizer stuurt de stroom naar de omvormer, waardoor er meer energie uit elk paneel kan worden gehaald.

Wat zijn de voordelen van de inzet van een omvormer bij het gebruik van zonnepanelen?

Kostenbesparing

Met behulp van een omvormer kunnen bedrijven hun energieverbruik verlagen door het productieproces te optimaliseren. Door de omvormer wordt meer stroom uit elke zonnecel gehaald, waardoor meer energie wordt bespaard. Het resultaat is dat bedrijven minder stroom hoeven te en van hun energieleverancier, waardoor er kosten worden bespaard.

Hogere energie-efficiëntie

De energie-efficiëntie van het systeem wordt verbeterd door de omvormer, die DC naar AC converteert. Dit betekent dat meer stroom uit een zonnecel kan worden gehaald, waardoor er meer elektriciteit kan worden geproduceerd met minder energieverlies.

Duurzaamheid

Zonnepanelensystemen met een omvormer zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. De systemen hebben een lange levensduur en kunnen gecombineerd worden met batterijopslagsystemen, waardoor ze ook ’s nachts kunnen blijven werken wanneer er geene zon is.