Jacuzzi’s en Hot Tubs zijn geweldig om in te ontspannen. Na een lange werkdag kun je genieten van een warm en relaxend bad, het liefst in de open lucht.

Maar helaas komen deze apparaten ook met een nadeel: ze verbruiken doorgaans veel energie en dus ook geld! Het verwarmen van zulke enorme hoeveelheden water in korte tijd, kost nu eenmaal veel energie. Het water moet namelijk naast het verwarmen ook nog eens rondgepompt worden.

Toch hoeft dat niet per sé zo te zijn. De laatste jaren zijn bij de moderne Jacuzzi’s energiebesparende verbeteringen doorgevoerd dankzij moderne technologische ontwikkelingen. Vooral oude apparaten stonden bekend om hun torenhoge energierekeningen die zij tot stand brachten, maar dat is tegenwoordig gelukkig dus al een stuk minder.

Wij van De Groene Bron willen je alvast een paar tips meegeven waarmee jij eenvoudig energie kunt besparen, zodat je zorgeloos van je heerlijke Jacuzzi kunt genieten. Hieronder onze top 6!

jacuzzi - 6 tips

1. Gebruik een app

Er zijn tegenwoordig ook al “slimme” Jacuzzi’s waarmee je via de smartphone je temperatuur kunt bedienen. Zo kun je de temperatuur standaard iets lager houden en pas 10 minuten voor je ‘m wilt gaan gebruiken aanzetten. Naast de temperatuur bieden deze moderne hoogstandjes meer mogelijkheden: radio, pompen, verlichting en soms zelf een aangesloten tv kunnen met dergelijke apps bediend worden!

2. Controleer je afdekzeil

Warme lucht steigt op. Net als in een huis verdwijnt ook bij een Jacuzzi 80 tot 90 procent van de warmte weer door het “dak”. Investeer dus in een goed afdekzeil en koop een nieuwe wanneer deze scheuren begint te vertonen.

3. Zet je Jacuzzi uit de wind

Wind koelt af en dit geldt dus ook voor je Jacuzzi. Zet je Jacuzzi dus uit de wind zodat je 1) comfortabeler zit en 2) minder hoeft bij te verwarmen.

4. Vakantiemodus

Moderne Jacuzzi’s hebben vaak een vakantiemodus waarin ze de temperatuur lange tijd omlaag brengen. Let hier dus op bij je aanschaf, en misschien nog wel belangrijker, stel dit ook in wanneer je daadwerkelijk op vakantie gaat.

5. Gebruik de luchtjets zo min mogelijk

De lucht die onder hoge druk de Jacuzzi ingeblazen wordt kan een heerlijke massage geven. Helaas kost dit veel energie doordat deze lucht de temperatuur snel doet dalen en er dus extra verwarmd moet worden.

6. Houd je filters schoon

Vuile of zelf verstopte filters zullen een hogere weerstand hebben met als gevolg dat er minder nieuw water de Jacuzzi in kan stromen, wat er weer voor zorgt dat de warmte uit het verwarmingsdeel minder goed afgegeven wordt. Controleer daarom altijd bij het verversen van het water (wat ieder half jaar moet gebeuren) hoe de stand van de filters is. Zijn ze vuil (te herkennen aan de donkere kleur), dan zullen ze inderdaad vervangen moeten worden.

 

Wil jij meer info over Jacuzzi’s? Neem dan eens contact op met Fonteyn Spa’s. Zij kunnen je alles vertellen over Spa’s, Zwemspa’s en dus ook Jacuzzi’s.