Steeds meer mensen vervangen hun lampen door led lampen, maar waarom zijn led lampen dan zo goed? Naast het feit dat deze lampen zuiniger zijn, langer mee gaan en niet flikkeren zijn ze ook erg flexibel, gemakkelijk aan te passen aan uw voorkeuren en geschikt voor planten!

Geen plek is onmogelijk voor led strips

Een populaire vorm van led lampen zijn led strips. Led strips zijn flexibel en dun, waardoor ze op plekken geplaatst kunnen worden waar andere verlichting niet geplaatst kan worden. Zo is het mogelijk om de verlichting te plaatsen onder, achter of in meubels. Op deze manier van verlichten kunt u eenvoudig zien wat er bijvoorbeeld achter in een kast staat. Dit maakt led verlichting erg functioneel.

De led strips kunnen eenvoudig gemonteerd worden op verschillende ondergronden door de speciale lijmlaag. Door deze laag hoeft u geen gaten te boren of veranderingen aan te brengen aan het oppervlak. Doordat de lamp niet zo warm wordt als gloei- of halogeenlamp hoeft u niet bang te zijn dat het materiaal in de omgeving smelt, in brand kan gaan of dat het op een andere manier beschadigt.

Style jouw huis met led verlichting

Het is mogelijk om de led verlichting af te stemmen op uw persoonlijke voorkeur. Zowel de kleuren als de intensiviteit kunt u eenvoudig veranderen. Hierdoor biedt led verlichting de mogelijkheid om de sfeer van een ruimte snel en eenvoudig te veranderen. Dit is ideaal voor het ontvangen van visite, het vieren van een feest of voor het ontspannen in de avond. Waar standaard verlichting er voor zorgt dat de hele ruimte verlicht wordt, biedt led verlichting de mogelijkheid om alleen een gedeelte van een ruimte of enkele meubels te belichten. Er zijn ook slimme led lampen die te besturen zijn door middel van uw mobiel!

Haal uw tuin naar binnen door led verlichting

Er zijn verschillende soorten led lampen die planten en groenten kunnen laten groeien door ze de juiste hoeveelheid licht te geven. Voorheen was dit haast onmogelijk, omdat het licht er niet geschikt voor was of omdat het erg duur was. Led verlichting zet veel energie om in licht, waardoor er bijna geen energie verloren gaat aan warmte. Door de komst van deze speciale verlichting kunt u planten binnen sneller laten groeien. Er zijn ook waterdichte led lampen, waardoor het mogelijk is om ook water te verlichten. U hoeft dus nooit meer bang te zijn dat de verlichting niet waterbestendig is!

Bekijk het overzicht van alle voor- en nadelen van led verlichting. Hebt u nog leuke ideeën voor het gebruik van led verlichting in uw interieur? Laat dan hier onder een reactie achter!