Ik weet zeker dat je inmiddels hebt gehoord over de groeiende trend van milieuvriendelijk leven. Het is de afgelopen jaren een enorme beweging geworden en veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun huis duurzamer te maken. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen!

1. Investeer in energiezuinige apparaten.
2. Plaats indien mogelijk zonnepanelen op je huis
3. Installeer een elektraboiler
4. Isoleer je huis Met deze simpele tips heb jij in no-time een duurzaam en milieuvriendelijk huis.

Je helpt niet alleen het milieu maar ook nog eens je eigen portomonee. Hieronder leg ik graag uit wat de voor-en nadelen zijn van verduurzaming.

Waar moet je op letten bij energiezuinige apparaten?

Het belangrijkste aspect van een energiezuinig apparaat is de energie-efficiëntieverhouding. Hoe hoger de EER (Energy efficiency rate), hoe zuiniger het toestel is. In de Verenigde Staten heeft het Department of Energy voor alle toestellen een minimum EER vastgesteld, maar het is mogelijk om te investeren in een premium toestel met een hogere EER. Ook in Nederland gelden deze regels. In Nederland wordt er een energielabel gebruikt met de letters van het alfabet.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Allereerst zijn er twee soorten zonnepanelen: fotovoltaïsche panelen, die de energie van de zon omzetten in elektriciteit, en thermische panelen, die worden gebruikt om water te verwarmen. Als je investeert in zonnepanelen bespaar je niet alleen het milieu, maar ook geld. Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer €3.000 per jaar aan elektriciteit uitgeeft? Zonnepanelen kunnen je helpen je elektriciteitskosten tot 80% te verlagen!

Wat is het voordeel van een elektrische cv ketel?

Een elektrische cv ketel is een geweldig alternatief voor traditionele gas- of olieketels. Een electraboiler is zuiniger en bespaart je veel geld. Wanneer je een elektrische boiler koopt bespaar je ook nog eens op installatiekosten, onderhoudskosten en energiekosten.

Als het gaat om het verwarmen van je huis dan heb je een aantal opties. Je kunt een elektrisch verwarmingssysteem of een gasverwarmingssysteem gebruiken. Een gasboiler is een goede optie omdat deze sneller opwarmt. Een elektrische boiler is echter een betere optie omdat deze kan worden uitgeschakeld als deze niet wordt gebruikt. Hierdoor kan je een hoop geld besparen.
Als je een elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen gebruikt betaal je namelijk bijna niets. Natuurlijk de investering, maar dat verdien je makkelijk terug!

Hoe kan je makkelijk je huis isoleren?

De eenvoudigste manier om uw huis te isoleren is door dubbele beglazing te gebruiken. U kunt ook isolatie toevoegen aan uw kelder en zolder om warm te blijven in de winter en koel in de zomer. Er is geen reden om uw warmte en koude door uw ramen en muren te laten ontsnappen!