Een zonneboiler aanschaffen kent vele voordelen. Een groot voordeel is wat het oplevert voor uw portemonnee. Aan de andere kant levert een zonneboiler ook een bijdrage aan het klimaat.

Eén voor in je portemonnee

Het voordeel voor je portemonnee zit hem in de besparingen die je op heel veel fronten kan doen. De belangrijkste besparing is waarschijnlijk wel de jaarlijkse besparing die mogelijk is dankzij de aanschaf van een zonneboiler. In huishoudens van 2 personen is dit rond de 150 euro per jaar, in huishoudens van 3 of 4 personen ligt dit bedrag rond de 300 euro en bij huishoudens groter dan 5 personen kan de besparing oplopen tot wel 550 euro per jaar! Dat is toch snel verdiend, voor een apparaat wat enkel áán hoeft te staan.

Ook is er sinds 1 januari 2016 is een subsidieregeling voor particulieren die een zonneboilersysteem willen aanschaffen, genaamd ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie). Dankzij deze subsidie daalt de aanschafprijs van een zonneboiler in enorme mate. Kijk hier voor meer informatie over subsidie op de zonneboiler.

Fossiele brandstoffen zijn ook nu nog de meest gebruikte energiebron door mensen. Wat we allemaal wel weten is dat deze zo langzamerhand op beginnen te raken. Vandaar dat de prijzen voor aardgas bijvoorbeeld in de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld zijn! En dat is logisch, want wat schaars wordt, wordt vanzelf duurder. Dat het duurder wordt is niet fijn voor uw portemonnee. Nu zijn we met z’n allen hard op zoek naar een alternatief voor fossiele brandstoffen, terwijl het alternatief eigenlijk zo voor de hand liggend is. Zonne-energie komt in onbeperkte hoeveelheid, 365 dagen per jaar, voorbij. De aanschafprijs is voor veel mensen dat wat in eerste instantie afschrikt, maar als je we even onder de streep kijken is het gebruik van zonne-energie op de lange termijn veel voordeliger.

Eén voor het klimaat

Niet alleen de eigen portemonnee is ontzettend gebaat bij het gebruik van een zonneboiler. De afgelopen jaren is alles wat met duurzaam te maken heeft namelijk veel meer onder de aandacht gekomen. Veel mensen hechten er waarde aan om onze planeet op een goede manier door te kunnen geven aan volgende generaties. Met een zonneboiler draag je bij aan deze wens.
Een zonneboiler gebruikt zoals het woord al zegt, zon als energiebron om het water op te warmen. Zon is altijd voorhanden, waardoor er minimaal gebruik van of zelfs helemaal geen gebruik van andere energiebronnen gemaakt hoeft te worden. Uw persoonlijke CO2 uitstoot wordt door gebruik van een zonneboiler aanzienlijk verlaagt, een mooi voordeel.

Als we dus naar beide punten kijken, is het hebben van een zonneboiler een duidelijke win-win situatie!